Hvalpefodring - Grindsted Dyreklinik

Gå til indhold

Hoved menu:

Gode råd

Find det rigtige hvalpefoder


Hvalpe har en af de højeste vækstrater af alle pattedyr. Deres fødselsvægt fordobles på en uge. Det stiller store krav til deres ernæring. Den "første mælk" fra tæven (råmælken) indeholder visse antistoffer, der hjælper hvalpen til at modstå infektioner.

Når hvalpene er omkring 4 uger gamle, kan du forsigtigt begynde at supplere med våd- eller tørfoder. Denne ændring skal ske gradvist for at give fordøjelsessystemet tid til at vænne sig til ændringen. Til at starte med vil hvalpen sandsynligvis kun spise meget lidt. Fra 6 ugers alderen og frem kan 80-90% af foderet gives som fast foder.

Ikke alle typer hundefoder er egnet til hvalpe. Nogle indeholder for lidt energi. Andre kan være uhensigtsmæssige på grund af hvalpens korte fordøjelseskanal, dens behov for et højt energiindhold i form af fedt samt dens øgede behov for vigtige næringsstoffer som for eksempel proteiner, kalcium og fosfor. For at skelettet kan udvikle sig normalt, er det afgørende, at foderet indeholder et korrekt forhold mellem kalcium og fosfor. Det er derfor vigtigt, at du følger dyrlægens instrukser omhyggeligt samt dem, der er angivet på foderets emballage.

Frem for alt skal du undgå overfodring, da skelettet hos en hvalp ikke er fuldt udviklet, og derfor ikke tåler overvægt. Alle disse faktorer betyder, at der stilles store krav til foderets kvalitet og fordøjelighed. Spørg din dyrlæge til råds, hvis du er i tvivl!


Tilbage til indhold | Retur til hoved menu